תנוחות שינה
כאשר אנחנו שוכבים לישון הגוף שלנו מפעיל לחץ על המזרון עיקר האזורים שמפעילים לחץ על המזרון הם הכתפיים והאגן כאשר המזרן קשה יכול להיווצר כאב במפרקים הנ"ל. כאשר המזרן רך מידי ולא תומך אנו נשקע במזרון השרירים ישארו בסטרס במקום לנוח ולאט לאט הגוף יתרגל לעיוות בעמוד השדרה, שישפיעו על הבריאות בהמשך.
ככול שמשקל הגוף עולה כך מופעל יותר לחץ על המזרון ונזדקק ליותר קבלה מהמזרון (אנשים כבדים יותר יזדקקו למזרון רך יותר שלא יתנגד ללחץ המופעל מהגוף)
חומר הויסקו מצטיין בפיזור נכון של לחצים ובהתעצבות בהתאם למבנה הגוף שלנו כך שהוא משדרג מאוד את השינה ואת האתמה של המזרון לגוף.
ישנן 3 תנוחות שינה עיקריות על הצד על הגב ועל הבטן רוב האנשים לא מודיעים כל כך באיזה תנוחה הם ישנים.
במהלך הלילה אנחנו מסתובבים ומחליפים תנוחות שינה באופן תדיר ונורמלי 70% מהאנשים ישנים על הצד, ממחקרים שנעשו רוב האנשים ישנים על הצד ועל הגב.
*טיפ שינה קרובה/כפיות עם בן זוג לרוב תפריע למהלך השינה ותגרום להפרעות שינה במהלך הלילה.
לגברים זה יותר מפריע כי חשובה להם השינה, נשים יעדיפו קרבה מאשר שינה טוב יותר
כאשר אנחנו ישנים על הצד (רוב האנשים) ישנם 2 נקודות לחץ עיקריות שכדאי לשים לב לצרכים שלהם
1 הכתפיים: דווקא בתנוחת שינה זו הכתף מפעילה הרבה לחץ ולכן נרצה שהמזרן יהיה רך ולא יתנגד.
- אגן זה האזור שמרכז את רוב המשקל של הגוף, וגם כאן נרצה שהמזרן יהיה רך ויקבל אותנו. בשל המשקל הרב שמרכז האגן אזור זה לרוב ישקע יותר לתוך המזרון. במידה והאגן שוקע מידי יכול להיווצר מתיחה של שרירים בצלעות שיתפרשו לכאבי גב/מותנים/גב תחתון
ולכן בתנוחות שינה על הצד נעדיף מזרון שהוא רך ותומך שלא שוקעים בו מידיי
שינה על הגב
היא התנוחות שינה שנופצה בחלק מהזמן גם בכאלה שישנים על הצד
בתנוחת שינה זו המשקל מפוזר יותר לכל המזרן אך גם חשוב שהמזרן יהיה רך ויקבל את אזור האגן אבל לא מידיי גם חשוב התמיכה שלא נשקע בתוך המזרן
בתנוחת שינה זה נעדיף מזרון רך ותומך יותר
שינה על הבטן
נחשבת התנוחת שינה הכי פחות נפוצה, כרית פחות רלוונטית במצב הזה, דרגת הרכות המומלצת נוטה לכיוון מזרון קשיח יותר, מזרון שהוא רך מידי בשינה על הבטן נרגיש תקועים.
בתנוחת שינה זה נעדיף מזרון יחסית קשיח ותומך יותר.
קראו גם: איך לבחור מזרן לילדים